Arama Sonuçları rızasını kazanmak

Hızlı Erişim Linki: https://www.hadisarabul.com/hadisbul/13725-rizasini-kazanmak

NoHadis MetniKaynak
12495 Bir kimse isteme kapısını açarsa Allah Teala ona dünya ve ahirette fakirlik kapısını açar. Bir kimse de Allah rızasını kazanmak için ihsan kapısını açarsa, Allah da ona dünya ve ahiret hayrını verir.Ramuz el e-hadis, 432. sayfa, 1. hadis
12656 Bir kimse din kardeşinin hacetine yürür ve muvaffak olursa bu onun için on sene itikaf sevabından hayırlıdır. Allah (z.c.hz.)'nin rızasını kazanmak için bir gün itikaf eden kimse ile Cehennem arasında üç hendek hasıl olur ki, her biri şark ile garp arasından daha uzaktır.Ramuz el e-hadis, 444. sayfa, 14. hadis
14240

Ebû Nüceyd İmrân İbni Husayn el-Huzâî radıyallahu anhümâ’dan rivayet edildiğine göre Cüheyne kabilesinden zina ederek gebe kalmış bir kadın Peygamber aleyhisselâm’ın huzuruna geldi ve:

Yâ Resûlallah! Cezayı gerektiren bir suç işledim. Cezamı ver, dedi.

Bunun üzerine Peygamber aleyhisselâm kadının velisini çağırttı. Ona:

“Bu kadına iyi davran! Doğum yapınca bana getir!” buyurdu.

Adam Resûl-i Ekrem’in buyurduğu gibi yaparak kadını doğumdan sonra getirdi.

Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem kadının üzerine elbisesinin iyice bağlanmasını emretti; sıkı sıkıya bağladılar. Sonra Peygamber aleyhisselâm’ın emri üzerine taşlanarak öldürüldü. Daha sonra Resûl-i Ekrem kadının cenaze namazını kıldı.

Hz. Ömer:

Yâ Resûlallah! Zina etmiş bir kadının namazını mı kılıyorsun? diye sorunca Hz. Peygamber şunları söyledi: “O kadın öyle bir tövbe etti ki, şayet onun tövbesi Medine halkından yetmiş kişiye taksim edilseydi, hepsine yeterdi. Sen Cenâb-ı Hakk’ın rızasını kazanmak için can vermekten daha üstün bir şey biliyor musun?”
Müslim, Hudûd 24. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Hudûd 24; Nesâî, Cenâiz 64